Megannyi élmény együtt!

Eltelt egy újabb év. Nem is akárhogyan! Nézzétek mennyi minden történt!

A már meglévő, népszerű programjaink mellett idén is készültünk Nektek újdonságokkal. 

Az évet tematikus napokkal kezdtük, ahol az interaktív Zöld Jövő Kiállítás mellett kézműves foglalkozáson, előadáson, vagy workshopon vehettek részt az érdeklődők. Rendes Nikivel natúrkozmetikumot készítettünk Csináld magad! folgalkozásunkon, Fitos Attilával elutaztunk a Jura időszakba és bemutatta őskrokodilunk felfedezésének történetét, Bodoni János Tanár Úr pedig az ásványok világába kalauzolt minket. Ősszel aztán Potyó Imi, (akit kétszer is az év természetfotósának választottak) vezetett el minket a természetfotózás kulisszatitkaiba.

Nyáron elindult napközis jellegű GreenTeam táborunk, ahol a jókedv mellett a fenntarthatóság volt a fókuszban. 17-17 lurkó vett részt az egymást követő két hét alatt. Barátságok köttettek és a kötetlen szabadidő mellett, (amikor társasoztunk, tollasoztunk, fociztunk, rajzoltunk és moziztunk) Mini GUIDEReket avattunk, körbejártuk a hulladék és a víz érdekességeit Öko élményóráinkon, megtanultunk outdoor praktikákat és eveztünk egy jót egy óriási sárkányhajón a Dunán a Lábatlani Sirályok SE szakembereinek részvételével. Ezen kívül még vendégeink is voltak, Nyirák Norbi és Apacs, akik a kutyakiképzés rejtelmeibe vezettek minket, a Piszke Papír csapata, akikkel a papír újrahasznosításának és gyártásának érdekességeit is megismertük még virágot is ültettünk komposztba. De ellátogatott hozzánk a Dunavirág Vizibusz mozgó laboratóriuma, ahol mi is vízibiológusokká váltunk a Dunában talált makroszkópikus élőlényeket vizsgálva, akiket aztán vissza is engedtünk. Nem csak hozzánk, de mi is ellátogattunk, méghozzá az Aby’s teljesen gluténmentes üzemébe, ahol frissen sült kenyeret is kóstoltunk.

Gerenday Piknik programunkat idén már az egyéni látogatóknak is elérhetővé tettük, méghozzá tematikus hétvégék formájában. Pünkösdi Piknik, Térség ízei, Rétki Sajtok világa, Nyárzáró Piknik. A felsorolt tematikában egészültek ki az Emlékház Cukrászda válogatott finomságai, amiket a piknik kosarakban már előre összekészítve vehettek át a piknikezni vágyók. Akik a Gerenday Park hangulatos élővilágának miliőjében leheveredtek a pokrócokra, majd a kulináris kalandokat követően Zöld Jövő Kiállításunkat is felfedezték. 

Jövőre még izgalmasabb évre készülünk! Maradjatok velünk! 🙂

Hasonló cikkek

Visszavárunk!

A tél beköszöntével Ökocentrumunk is rövid időre – december 22. és január 12. – között bezárja kapuit. Január 13-tól visszavárunk Titeket.

Tovább olvasom »

Adventi Geri kereső program

Hétvégén ünnepi hangulatba borul az Ökocentrum és izgalmas programmal készülünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tarts velünk december 9-én szombaton a Gerenday Kertben, ahol az elrejtőzött téli figurák már várnak Rád! A Keress meg…! játékunk után pedig együtt készítünk adventi díszeket.

Tovább olvasom »