ÖKO GERI

Interaktív természetismeret óra a kedvenc őskrokodilunk ükükük..unokájával. Ez alkalommal a Gerenday Parkot más szemmel fogjuk megismerni. Egy-egy fára, mint egy nagy városra/ életközösségre/ gondoskodó nagymamára tekintünk. A séta során kapott szempontok és megfigyelések alapján egy új nézőpontot, “öko szemüveget” vihettek magatokkal, mely segít a mindennapok során meglátni az összefüggéseket, észrevenni a természet nyújtotta apró örömöket. A séta végén pedig kreatívan foglaljuk össze tapasztalatainkat, egy saját magunk készítette „öko szemüvegben”.

Időtartam: kb. 80 perc

Ár: 2.950 Ft/fő ( minimum 10 fő esetén )

Program

Öko Guider

Az Öko GUIDER segíti a Gerenday Park mélyebb megismerését, miközben egy rekreációs sétát kínál.

A park növényeinek, fáinak felfedezésén túl, a hangsúly az ökológiai hálózatokon, a park mint élőhely megfigyelésén alapul. Különböző természet-kapcsolat gyakorlatokkal, megfigyelési szempontokkal segítünk az Öko GUIDER séta során.

Ezek célja, hogy észrevegyük az érdekes természeti jelenségeket, a részletekben rejlő apró csodákat. Megismerkedünk invazív növényekkel, megfigyelünk kölcsönhatásokat, betekintést nyerhetünk a fák testbeszédjébe, átélhetjük, hogy minden mindennel összefügg és a természet hálójának, Mi is része vagyunk.

Kézműves program

40 fő feletti csoportlétszám és élményóra választása esetén a Holcim Emlékház kiállítását ingyen szakvezetéssel mutatjuk be, így 3 csoportban mindenki számára biztosítható a programokon való teljesértékű részvétel. Igény estén segítünk a hozzánk való eljutás megszervezésében is.

Természetesen mindegyik csomaghoz választható még programelem. Kollégáink szívesen adnak tanácsot, válaszolnak kérdésekre!

IDŐPONTFOGLALÁS​

Csoportok érkezése esetén Ökocentrumunk minden nap nyitva áll! Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges.