GUIDER Programok

Fedezd fel a Park csodavilágát!

GUIDER programjaink helyszínét a 2 hektáros, gyönyörű ősfás, csodálatos növényvilággal és zavartalan békével rendelkező Gerenday Kert adja.  A programok különböző nézőpontból nyitnak új kaput erre a nagyszerű világra, hol a játékos felfedezés, hol a mélyebb megismerés hol pedig a kettő ötvözésével. A programok garantáltan 100%-ban biztonságosak, hiszen a terep maximálisan körbekerített, és több figyelőpontottal is rendelkezik.

Öko GUIDER

Az Öko GUIDER segíti a Gerenday Park mélyebb megismerését, miközben egy rekreációs sétát kínál. A park növényeinek, fáinak felfedezésén túl, a hangsúly az ökológiai hálózatokon, a park mint élőhely megfigyelésén alapul. Különböző természet-kapcsolat gyakorlatokkal, megfigyelési szempontokkal segítünk az Öko GUIDER séta során. Ezek célja, hogy észrevegyük az érdekes természeti jelenségeket, a részletekben rejlő apró csodákat. Megismerkedünk invazív növényekkel, megfigyelünk kölcsönhatásokat, betekintést nyerhetünk a fák testbeszédjébe, átélhetjük, hogy minden mindennel összefügg és a természet hálójának, Mi is része vagyunk.

Mini GUIDER

Mini GUIDER avagy kóstolj bele a túravezetők világába! Ezzel a programmal minden jelentkezőt bevezetünk a túravezetés rejtelmeibe, ahol megismerheti az elsősegélynyújtás alapismereteit, elsajátíthatja a terep- és térképtan alapfortélyait, a természetvédelem alappilléreit, és találkozhat az alap túrafelszereléssel rövid előadásunkon, majd gyakorlati „vizsga” keretében térképet és egy elektromos chipet adunk a kezébe, és indulhat a kihívás! A feladat: megtalálni az összes ellenőrző pontot a térkép segítségével! Változó nehézségű pályák, valódi kihívás, és végül sikerélmény! Legkedveltebb programunk minden életkortól függetlenül nagyszerű szórakozást kínál.

Green GUIDER

Green GUIDER a felfedező túravezető képzés, 12-14 éves korosztály számára is érdekes és nagyobb kihívást jelentő program. Az elméleti oktató rész után, melyben röviden a Gerenday Kert növényvilágát is felvillantjuk kezdődhet a gyakorlat: térkép alapján sorrendben megtalálni az ellenőrzőpontokat és a hozzájuk kapcsolódó feladatot véghez vinni! Az igazi kihívás pedig az, ha csapatversenyt is szervezünk belőle!   

Ár: 1.500 Ft / fő

IDŐPONTFOGLALÁS​

Csoportok érkezése esetén Ökocentrumunk minden nap nyitva áll! Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges.