80 PERC ALATT A FÖLD KÖRÜL

Ismerjétek meg kiállításunkat, kapjatok extra infókat csoportvezetőinktől, majd az általatok választott témában éljétek át a játékos tanulás lehetőségét. Legyen szó a vízről, hulladékokról, őskrokodilról vagy a mobilitásról mi tudás-alapú játékokkal, kisfilmekkel közelebb hozzuk őket hozzátok. A sok tanulás után pedig irány a nagyszerű kikapcsolódást nyújtó Gerenday Kert.

Időtartam: kb. 120 perc

Ár: 3.800 Ft/fő ( minimum 10 fő esetén )

Program

Zöld Jövő Kiállítás tárlatvezetéssel

Ha csoporttal érkeztek felkészült munkatársunk vezetésével merülhettek el a legkülönbözőbb fenntartható lehetőségek, és természeti témakörök világában. Zöld Jövő Kiállításunkban megtalálható információk mellett, rengeteg érdekességet és izgalmas kulisszatitkot tudhattok meg a vezetés alatt…

Szerinted mennyi energiára van szükség egy villanykörte felkapcsolásához? Próbáld ki! Tudod-e hány liter víz szükséges 1 kg marhahús előállításához? Csekkold! 

De igazi mamut fogakat is láthattok, sőt akár meg is érinthetitek, mint minden mást is, hiszen Zöld Jövő Kiállításunkban minden „megnézhető, megérinthető, megnyomható”! 

Bizonyos kérdésekkel behatóbban foglalkoznátok? Gyertek hozzánk Öko Élményórára! Csoportos programjaink között ezt is megtaláljátok.

Választott élményóra (az alábbi listából egy szabadon választott program)

Hulladékszakértők leszünk

Kiállításunk megtekintésekor különös fókuszt kap a környezetbarát, hulladékmentes viselkedés bemutatása, majd játékos keretek között megismerkedünk a hulladékok fajtáival, kezelési módjaikkal, trükköket, tippeket adunk mindennapi élet szemétkéréseihez, lezárásként pedig kisfilmekkel érzékenyítjük a gyermekeket a téma iránt. 80perces program választása esetén pedig kreatívkodunk is.

A víz drága kincs

Az élményóra keretében interaktív feladatokkal közelítjük meg a víz körforgását, a vízlábnyomot és a vizek védelmére hívjuk fel a figyelmet. Kiállításunk felfedezése során tanulunk a Dunáról, a folyókról a víz fontosságáról, majd a téma iránti további érzékenyítés történik a gyerekek saját életéhez kapcsolódó kérdésekkel. Izgalmas kísérleteket próbálunk ki, végül pedig az ismeretek összefoglalása és bővítése történik vizuális módon, rövid filmekkel és beszélgetéssel. 50 perces programunk a kiállítás megtekintése mellett ráhangoló beszélgetést és érzékenyítő videót foglal magába, míg 80 perces programunk az előzőek mellett 6-7 kísérlettel egészül ki.

Neked van még energiád?

Ebben a programban az energiafogyasztást járjuk körül részleteiben, az otthoni praktikáktól, kérdésektől egészen a világban előforduló, globális jelenségekig. Megdöbbentő adatokkal is találkozunk majd és a „LEG-ek” sem maradhatnak ki. A kiállításban a gyerekek kipróbálhatják mire elég az energiájuk, megismerik a hatékony energia használatot, játékok és kérdések segítségével tudatosabb energiafogyasztó lesz belőlük. 50 perces programunk a kiállítás megtekintése mellett ráhangoló beszélgetést és érzékenyítő videót foglal magába, míg 80 perces programunk az előzőek mellett interaktív játékkal egészül ki.

Modern mobilitás

A programban a közlekedés különböző formáira, azok előnyeire, hátrányaira, veszélyeire fókuszálunk a fenntarthatóság szemszögéből – a gyaloglástól kezdve a kerékpározáson, rollerezésen át a tömegközlekedésig és az autókig. Górcső alá vesszük az elektromos közlekedési eszközöket, játékos szituációkon, kisfilmeken keresztül a gyerekek tanulnak, megértenek és elkötelezetté válnak.

Botanikus KERTelj!

Kiállításunk megismerésének fókusza a vizek, erdők és barlangok világa lesz. Ezután kreatív foglalkozás keretében Kerti felfedező naplót készítünk, majd a Gerenday Kertben rövid sétát teszünk, mely során megismerkedünk a növényvilággal, megfigyeljük a nyárfa és a nyírfa különbségét, rácsodálkozunk a páfrányfenyőre és apró tudásmorzsákat és emlékeket gyűjtünk a naplónkba. A program csak 80perces időtartamban érhető el.

Az őskrokodil nyomában

Kiállításunk segítségével felfedezzük a gerecsei őskrokodilt, történetet kreálunk róla, sólisztbe formázzuk, megismerjük „ükükük…unokája” sztoriját, színezünk, beszélgetünk, régészkedünk és azt is megtanuljuk mi az a paleontológia. Kisfilmek segítségével az őscsontot megtaláló helyzetébe helyezkedünk, és bepillantást nyerünk a tudósok munkájába. A program csak 80perces időtartamban érhető el.

Választott Guider (az alábbi listából egy szabadon választott program)

Az Öko GUIDER segíti a Gerenday Park mélyebb megismerését, miközben egy rekreációs sétát kínál. A park növényeinek, fáinak felfedezésén túl, a hangsúly az ökológiai hálózatokon, a park mint élőhely megfigyelésén alapul. Különböző természet-kapcsolat gyakorlatokkal, megfigyelési szempontokkal segítünk az Öko GUIDER séta során. Ezek célja, hogy észrevegyük az érdekes természeti jelenségeket, a részletekben rejlő apró csodákat. Megismerkedünk invazív növényekkel, megfigyelünk kölcsönhatásokat, betekintést nyerhetünk a fák testbeszédjébe, átélhetjük, hogy minden mindennel összefügg és a természet hálójának, Mi is része vagyunk.

Mini GUIDER avagy kóstolj bele a túravezetők világába! Ezzel a programmal minden jelentkezőt bevezetünk a túravezetés rejtelmeibe, ahol megismerheti az elsősegélynyújtás alapismereteit, elsajátíthatja a terep- és térképtan alapfortélyait, a természetvédelem alappilléreit, és találkozhat az alap túrafelszereléssel rövid előadásunkon, majd gyakorlati „vizsga” keretében térképet és egy elektromos chipet adunk a kezébe, és indulhat a kihívás! A feladat: megtalálni az összes ellenőrző pontot a térkép segítségével! Változó nehézségű pályák, valódi kihívás, és végül sikerélmény! Legkedveltebb programunk minden életkortól függetlenül nagyszerű szórakozást kínál.

A Botanic Guider a Gerenday Park különleges növényei között, a tanösvény pontok érintésével tett 40-45 perces kellemes séta, melynek során érdekességeket tudhatunk meg a fák, cserjék és virágok életéről. 

40 fő feletti csoportlétszám és élményóra választása esetén a Holcim Emlékház kiállítását ingyen szakvezetéssel mutatjuk be, így 3 csoportban mindenki számára biztosítható a programokon való teljesértékű részvétel. Igény estén segítünk a hozzánk való eljutás megszervezésében is.

Természetesen mindegyik csomaghoz választható még programelem. Kollégáink szívesen adnak tanácsot, válaszolnak kérdésekre!

IDŐPONTFOGLALÁS​

Csoportok érkezése esetén Ökocentrumunk minden nap nyitva áll! Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges.