Megyünk Hozzátok!

Megyünk Hozzátok - Öko élményóra Nálatok!

A Dunamente Ökocentrum Megyünk Hozzátok! programjával a tudásszerzést élménnyé alakítjuk. Népszerű Öko élményóráinkat „házhoz” is rendelhetitek! Lehetőségetek van saját iskolátokban, óvodátokban, csoportotokban részt venni élményóráinkon, amelyek 35-60 perces időtartamban foglalhatók, minden korosztály számára egyedi tartalommal. A gyerekek az életkoruknak megfelelő legoptimálisabb tudásanyaggal találkozhatnak, mind nyelvezet szerint, mind tartalmilag élményszerű elemek bevonásával!

Öko élményóráinkon interaktív előadással, tudásalapú játékos feladatokkal, informatív kisfilmekkel járunk körbe egy-egy témát.  A fenntarthatóság jegyében a Víz, a Modern Mobilitás, Hulladékok és az Energia témakörben választhattok az öko élményórák közül.  Az óra első harmadában ismerkedés és a téma iránti érzékenyítés történik bemelegítő kérdésekkel a hallgatóság saját életéhez kapcsolódóan, majd kísérletek / tudásalapú játékos feladatok következnek, végül pedig az ismeretek összefoglalása és bővítése vizuális módon, rövid filmekkel és beszélgetéssel.

TÉMÁINK:

A VÍZ DRÁGA KINCS

Az élményóra keretében interaktív feladatokkal közelítjük meg a víz körforgását, a vízlábnyomot és a vizek védelmére hívjuk fel a figyelmet. Tanulunk a Dunáról, a folyókról, a víz fontosságáról, majd tovább hangolódunk a témára érdekes tényekkel, a mindennapi életből vett kérdésekkel és válaszokkal. Izgalmas kísérleteket próbálunk ki, végül pedig az ismeretek összefoglalása és bővítése történik vizuális módon, rövid filmekkel és beszélgetéssel. Szóba kerül a felhajtóerő, a gravitáció, a sűrűség, Arkhimédész, a víz és az ember kapcsolata és a vízzel való bánásmód.

NEKED VAN MÉG ENERGIÁD?

Ebben a programban az energiafogyasztást járjuk körül részleteiben, az otthoni praktikáktól, kérdésektől egészen a világban előforduló, globális jelenségekig. Megdöbbentő adatokkal is találkozunk majd és a „LEG-ek” sem maradhatnak ki. A résztvevők megismerik a hatékony energia használatot, játékok és kérdések segítségével tudatosabb energiafogyasztó lesz belőlük.

HULLADÉKSZAKÉRTŐK LESZÜNK!

Előadásunkban különös fókuszt kap a környezetbarát, hulladékmentes viselkedés bemutatása, majd játékoskeretek között megismerkedünk a hulladékok fajtáival, kezelési módjaikkal, trükköket, tippeket adunk a mindennapi élet szemétkérdéseihez, lezárásként pedig kisfilmekkel érzékenyítjük a hallgatóságot a téma iránt.

MODERN MOBILITÁS

A programban a közlekedés különböző formáira, azok előnyeire, hátrányaira, veszélyeire fókuszálunk a fenntarthatóság szemszögéből – a gyaloglástól kezdve a kerékpározáson, rollerezésen át a tömegközlekedésig és az autókig. Górcső alá vesszük az elektromos közlekedési eszközöket, játékos szituációkon, kisfilmeken keresztül a résztvevők tanulnak, megértenek és elkötelezetté válnak.

ÁRAK

Ahhoz, hogy minden gyerek kényelmesen hozzáférjen a programelemekhez 35 fős maximális csoportlétszámot javaslunk.

IDŐPONTFOGLALÁS​

Csoportok érkezése esetén Ökocentrumunk minden nap nyitva áll! Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges.