SIRÁLY

Ismerkedjünk a vízzel, ismerkedjünk a Dunával! Szakvezetésünk a kiállításunk vizes témáira fókuszál, majd az élményóra keretében interaktív feladatokkal közelítjük meg a víz körforgását, a vízlábnyomot és a vizek védelmére hívjuk fel a figyelmet. Lesz kísérletezés, megdöbbentő képsorok és sok hasznos információ. Miután elméletben és kísérletekben átvettük a vízben rejlő lehetőségeket, a Lábatlani Sirályok Vízi Sportegyesület segítségével az igazi Dunát is megismerjük túrakenun vagy sárkányhajón. Igazán klassz program ez kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Időtartam: kb. 180 perc

Ár: 4.200 Ft/fő ( minimum 10 fő esetén )

Program

Zöld Jövő Kiállítás tárlatvezetéssel

Ha csoporttal érkeztek felkészült munkatársunk vezetésével merülhettek el a legkülönbözőbb fenntartható lehetőségek, és természeti témakörök világában. Zöld Jövő Kiállításunkban megtalálható információk mellett, rengeteg érdekességet és izgalmas kulisszatitkot tudhattok meg a vezetés alatt…

Szerinted mennyi energiára van szükség egy villanykörte felkapcsolásához? Próbáld ki! Tudod-e hány liter víz szükséges 1 kg marhahús előállításához? Csekkold! 

De igazi mamut fogakat is láthattok, sőt akár meg is érinthetitek, mint minden mást is, hiszen Zöld Jövő Kiállításunkban minden „megnézhető, megérinthető, megnyomható”! 

Bizonyos kérdésekkel behatóbban foglalkoznátok? Gyertek hozzánk Öko Élményórára! Csoportos programjaink között ezt is megtaláljátok.

A víz drága kincs élményóra

Az élményóra keretében interaktív feladatokkal közelítjük meg a víz körforgását, a vízlábnyomot és a vizek védelmére hívjuk fel a figyelmet. Kiállításunk felfedezése során tanulunk a Dunáról, a folyókról a víz fontosságáról, majd a téma iránti további érzékenyítés történik a gyerekek saját életéhez kapcsolódó kérdésekkel. Izgalmas kísérleteket próbálunk ki, végül pedig az ismeretek összefoglalása és bővítése történik vizuális módon, rövid filmekkel és beszélgetéssel. 50 perces programunk a kiállítás megtekintése mellett ráhangoló beszélgetést és érzékenyítő videót foglal magába, míg 80 perces programunk az előzőek mellett 6-7 kísérlettel egészül ki.

Evezés a Dunán

A Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesülettel együttműködve, vízi aktív kikapcsolódási lehetőséget is tudunk biztosítani a Látogatóközpontban. Fedezzétek fel a gyönyörű Dunai szakaszt túrakenu, vagy sárkányhajó túrátok során, ismerjétek meg tapasztalt  vízi túravezetőinket, akik megannyi érdekes történettel színesítik a kirándulást!

40 fő feletti csoportlétszám és élményóra választása esetén a Holcim Emlékház kiállítását ingyen szakvezetéssel mutatjuk be, így 3 csoportban mindenki számára biztosítható a programokon való teljesértékű részvétel. Igény estén segítünk a hozzánk való eljutás megszervezésében is.

Természetesen mindegyik csomaghoz választható még programelem. Kollégáink szívesen adnak tanácsot, válaszolnak kérdésekre!

IDŐPONTFOGLALÁS​

Csoportok érkezése esetén Ökocentrumunk minden nap nyitva áll! Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges.