Potyó Imre – A természetfotózás kulisszatitkai

Potyó Imre környezetkutató, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, számos hazai és nemzetközi díjat nyert természetfotós.

Magyarországon 2018-ban és 2020-ban is megkapta Az Év Természetfotósa címet, 2022-ben pedig A magyar természetfotó nagydíjasa lett. A világ legrangosabb pályázatán, a Wildlife Photographer of the Year-en már 6 képpel szerepelt sikerrel.

Szívügye a tudatformálás, így képeivel, előadásaival, saját rovatával, ismeretterjesztő cikkeivel és túráival már sokakat hozott közelebb a természethez. „Azokat az újszerű témákat keresem, amelyeket korábban nem vagy csak részben láttam. A természetfotózás és a közben megélt élmények átadása a szenvedélyem. Olyat láttatni és úgy, amit kevesen.”

Izgalmas és szórakoztató előadás keretében ismerkedhettünk meg varázslatos természeti értékeinkkel. Zárt patakvölgyekben töltött éjszakák, kreatív kompozíciók, megannyi fotóstémán keresztül, a széles látószögtől a makró objektívig.

Zöld fényükkel imbolygó szentjánosbogarak, nyárestéken rajzó milliós dunavirág kérészfelhők, patakok és tavak (víz alatti) világa, mézillatú virágtenger, spórát pöfékelő gombák, gombszemű rejtett életmódú kisemlősök, hatalmas – zúzmarás világban dermedő fák, parányi élet a havon, páracseppekbe burkolódzó, bányajáratokban telelő lepkék, denevérek és további expozíciók a vadonból.

Tartsatok október 8-án Potyó Imrével ezen a különleges pillanatokat és egyedi látásmódot bemutató természetfotós előadáson!

Program:

  • 10:00-11:30 Potyó Imre előadás
  • 12:00-12:30 Fotós workshop Imrével

Program ára:

  • 2000.-Ft/fő (Az ár tartalmazza a Dunamente Ökocentrum, Zöld Jövő Kiállításának megtekintését is.)
  • Workshop ára: 500.-Ft/fő (A workshop jegy, kizárólag az előadásra megváltott jeggyel együtt vehető igénybe.)
A prorgamon korlátozott számban tudunk helyet biztosítani, így ha nem szeretnél lemaradni, kérünk az info@dmoc.hu e-mail címen tedd meg előregisztrációdat!

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló cikkek

Tapasztald meg a természetet egy új szemszögből!

Itt a tavasz, ugye tudjátok ez mit jelent? Nálunk már most indul a fesztiválszezon! Március 25-én szombaton újra megnyitja kapuit Ökocentrumunk. Vasárnap igazán különleges programmal készülünk, hiszen az Országos Erdőfürdő Fesztivál utolsó állomása Lábatlan, ahol a fő téma a természet

Tovább olvasom »

A hét főszereplője: az eurázsiai hód

Vízgazdálkodási szuperhős, ökoszisztéma-mérnök és a klímaváltozás elleni küzdelem résztvevője egy személyben. Következő cikkünk főszereplője nem egy sokdiplomás szakember, hanem az eurázsiai hód. Hogy jobban megismerkedhessünk vele, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, Krajcsovszky Bence segít nekünk. Először is mondj pár

Tovább olvasom »

Hasznosítsd újra!

Hogyan képes egy 4 tagú család (plusz egy kutya) 1 év alatt csupán annyi szemetet termelni, ami elfér egy kis salsa szószos üvegben? A zero waste életmód 5+1 alapelvét (5+1 R) követve. Ezek közül már bemutattunk Nektek hármat, most viszont

Tovább olvasom »