Potyó Imre – A természetfotózás kulisszatitkai

Potyó Imre környezetkutató, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, számos hazai és nemzetközi díjat nyert természetfotós.

Magyarországon 2018-ban és 2020-ban is megkapta Az Év Természetfotósa címet, 2022-ben pedig A magyar természetfotó nagydíjasa lett. A világ legrangosabb pályázatán, a Wildlife Photographer of the Year-en már 6 képpel szerepelt sikerrel.

Szívügye a tudatformálás, így képeivel, előadásaival, saját rovatával, ismeretterjesztő cikkeivel és túráival már sokakat hozott közelebb a természethez. “Azokat az újszerű témákat keresem, amelyeket korábban nem vagy csak részben láttam. A természetfotózás és a közben megélt élmények átadása a szenvedélyem. Olyat láttatni és úgy, amit kevesen.”

Izgalmas és szórakoztató előadás keretében ismerkedhettünk meg varázslatos természeti értékeinkkel. Zárt patakvölgyekben töltött éjszakák, kreatív kompozíciók, megannyi fotóstémán keresztül, a széles látószögtől a makró objektívig.

Zöld fényükkel imbolygó szentjánosbogarak, nyárestéken rajzó milliós dunavirág kérészfelhők, patakok és tavak (víz alatti) világa, mézillatú virágtenger, spórát pöfékelő gombák, gombszemű rejtett életmódú kisemlősök, hatalmas – zúzmarás világban dermedő fák, parányi élet a havon, páracseppekbe burkolódzó, bányajáratokban telelő lepkék, denevérek és további expozíciók a vadonból.

Tartsatok október 8-án Potyó Imrével ezen a különleges pillanatokat és egyedi látásmódot bemutató természetfotós előadáson!

Program:

  • 10:00-11:30 Potyó Imre előadás
  • 12:00-12:30 Fotós workshop Imrével

Program ára:

  • 2000.-Ft/fő (Az ár tartalmazza a Dunamente Ökocentrum, Zöld Jövő Kiállításának megtekintését is.)
  • Workshop ára: 500.-Ft/fő (A workshop jegy, kizárólag az előadásra megváltott jeggyel együtt vehető igénybe.)
A prorgamon korlátozott számban tudunk helyet biztosítani, így ha nem szeretnél lemaradni, kérünk az info@dmoc.hu e-mail címen tedd meg előregisztrációdat!

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló cikkek

Hangolódjunk együtt!

Decemberben sem hagyunk program nélkül, közös kreatívkodásra invitálunk! Hangolódjunk együtt az ünnepekre és készítsünk együtt ajándékot magadnak vagy szerettednek, saját készítésű natúrkozmetikumot. Mutatjuk mivel várunk: karácsonyi otthoni spa élmény fürdőbomba készítése origami ajándékdoboz készítése 3IN1 natur spa testradír Az esemény

Tovább olvasom »

Csökkentsd a fogyasztásod!

Múlt héten elkezdtük részletezni az 5+1 alapelv (5+1 R) közül az elsőt, azaz a refuse-t, a visszautasítást. Az évi egy befőttes üvegnyi szemét receptjéről szóló, 5+1 részes cikksorozatunknak most a második alapanyagával folytatjuk a listát: 2. Reduce! (Csökkentsd a fogyasztásod!)  Szorosan ehhez a

Tovább olvasom »

Folytatjuk…

Előző cikkünkben felsoroltuk, hogy mi az az 5+1 alapelv, angol nyelvű elnevezés alapján 5+1 R, aminek segítségével, útmutatásával mi is elérhetjük azt – a ma még talán elérhetetlennek tűnő célt -, hogy egy év alatt ne termeljünk több szemetet, mint

Tovább olvasom »