Zöldüljünk! Öko percek sorozat 3. rész

Zöldüljünk! rovatunk következő részében nem egy fenntartható praktikát hoztunk, hanem egy fenntartható, ökotudatos szemlélettel rendelkező helyi vállalkozást, akikre méltán lehetünk büszkék. Interjúnkban a Magyar Piszke Papír Kft., Piszke – a zöldebb otthonokért kezdeményezéséről, az ökotudatos termékeikről, csomagolásról olvashattok.

 

Mióta létezik a Piszke – A zöldebb otthonokért vállalkozás?

 

A MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft., korábban FOREST-PAPÍR Kft. 1994-óta van jelen a magyarországi higiéniai papír piacon, mely idő alatt jelentős elismerést vívott ki a papír-szakmában itthon és világszerte.

 

A cég életében kulcsfontosságú a 2016-ban történt akvizíció, melynek következtében a Forest márkát és a lakossági higiéniai üzletágat az olasz Sofidel csoport vette át. Vállalatunk a 2019 márciusában lejárt versenytilalmi egyezmény után ismét megjelent a lakossági piacon, de a fő fókusz továbbra is a nagykereskedelmi szektor ellátása higiéniai papírtermékekkel. Reagálva a környezetvédelmi kihívásokra és az egyre környezet-tudatosabb fogyasztói elvárásokra, 2020-ban kifejlesztettük a 100% fóliamentes, papírdobozos Piszke higiéniai termékkört. A zöld termékek nem csak csomagolásukban jelentenek innovációt, hanem beltartalmukban is, ugyanis tekercsenként jóval több papírt tartalmaznak. A guriga méretének és a nagyobb papírmennyiségnek köszönhetően nem csak kevesebb hulladék keletkezik, hanem a szállítással, logisztikával járó károsanyag-kibocsátás is csökken.

 

Milyen ökotudatos termékeket gyártotok? Hol lehet beszerezni őket?

 

A teljes háztartáshigiéniai szortiment megtalálható ökotudatos formában, így toalettpapírokat, kéztörlőket, szalvétát és papírzsebkendőt is gyártunk a Piszke fóliamentes márkáiban. A Crepto, Szilvia és Szép fóliamentes háztartási papírtermékek értékesítése elsősorban online platformon történik, kialakításuk kifejezetten alkalmas erre, elérhetőek az Auchan webshopjában, a kifli.hu-n és saját webshopunkon, ápr. 11.-től a www.piszkeshop.hu-n . Offline az ország legtöbb csomagolásmentes boltjában -köztük a TEBE üzleteiben- megtalálható a termékkör.

Környezetvédelmi szempontból, mik a legfontosabb kritériumok a gyártásotoknál?

 

Igyekszünk a gyártási folyamatból minden olyan anyagot kihagyni, ami nem feltétlenül szükséges a termék használati értékének kialakításához, mint például a színező és illatanyagok. A gyártási hulladék mennyiségét igyekszünk a minimális szintre szorítani, és a keletkező papír hulladékot szelektíven gyűjtjük, és hulladék kezelő cégnek értékesítjük.

 

Ha röviden összefoglalhatnád a vállalat küldetését…

  • Hiszünk abban, hogy meg lehet formálni a higiéniai piacot a környezetbarát szemlélet irányába.
  • Hiszünk abban, hogy odafigyeléssel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat.
  • Hiszünk abban, hogy lehetnek zöldebbek az otthonaink.
  • Hiszünk a patrióta gondolkodás teremtő erejében.

Együtt a zöldebb jövőért!

 

A rovat célja, hogy minél több olyan lehetőséget mutasson meg, amivel egy kicsit is, de változtatni tudunk a szokásainkon, a szemléletünkön, az életvitelünkön…mert a fenntartható, élhető jövőt csak így érhetjük el, légy részese Te is a változásnak!

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló cikkek

Hasznosítsd újra!

Hogyan képes egy 4 tagú család (plusz egy kutya) 1 év alatt csupán annyi szemetet termelni, ami elfér egy kis salsa szószos üvegben? A zero waste életmód 5+1 alapelvét (5+1 R) követve. Ezek közül már bemutattunk Nektek hármat, most viszont

Tovább olvasom »

Használd újra!

Folytatjuk a zero waste életmód alapelveinek 5+1R pontját, 5+1 részben bemutató sorozatunkat. Következzék hát a 3. R! 3. Reuse! (Használd újra!) Az első alapelv a refuse (utasítsd vissza!) és a második, a reduce (csökkentsd!) után a harmadik lépcsőfokra léptünk. Könnyen összetéveszthető az

Tovább olvasom »

Köszönjük a közös kalandokat!

Tripla debütálás Évindító GreenTeam táborunkban! Köszönjük a közös kalandokat! Az első debütálásunk maga a tábor, ugyanis ez volt az első téli táborunk. Az időjárás alapján tavaszi tábor is lehetett volna, de mi így is nagyon élveztük. Hóangyal és hóember nem

Tovább olvasom »