Zöldüljünk! Öko percek sorozat 3. rész

Zöldüljünk! rovatunk következő részében nem egy fenntartható praktikát hoztunk, hanem egy fenntartható, ökotudatos szemlélettel rendelkező helyi vállalkozást, akikre méltán lehetünk büszkék. Interjúnkban a Magyar Piszke Papír Kft., Piszke – a zöldebb otthonokért kezdeményezéséről, az ökotudatos termékeikről, csomagolásról olvashattok.

 

Mióta létezik a Piszke – A zöldebb otthonokért vállalkozás?

 

A MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft., korábban FOREST-PAPÍR Kft. 1994-óta van jelen a magyarországi higiéniai papír piacon, mely idő alatt jelentős elismerést vívott ki a papír-szakmában itthon és világszerte.

 

A cég életében kulcsfontosságú a 2016-ban történt akvizíció, melynek következtében a Forest márkát és a lakossági higiéniai üzletágat az olasz Sofidel csoport vette át. Vállalatunk a 2019 márciusában lejárt versenytilalmi egyezmény után ismét megjelent a lakossági piacon, de a fő fókusz továbbra is a nagykereskedelmi szektor ellátása higiéniai papírtermékekkel. Reagálva a környezetvédelmi kihívásokra és az egyre környezet-tudatosabb fogyasztói elvárásokra, 2020-ban kifejlesztettük a 100% fóliamentes, papírdobozos Piszke higiéniai termékkört. A zöld termékek nem csak csomagolásukban jelentenek innovációt, hanem beltartalmukban is, ugyanis tekercsenként jóval több papírt tartalmaznak. A guriga méretének és a nagyobb papírmennyiségnek köszönhetően nem csak kevesebb hulladék keletkezik, hanem a szállítással, logisztikával járó károsanyag-kibocsátás is csökken.

 

Milyen ökotudatos termékeket gyártotok? Hol lehet beszerezni őket?

 

A teljes háztartáshigiéniai szortiment megtalálható ökotudatos formában, így toalettpapírokat, kéztörlőket, szalvétát és papírzsebkendőt is gyártunk a Piszke fóliamentes márkáiban. A Crepto, Szilvia és Szép fóliamentes háztartási papírtermékek értékesítése elsősorban online platformon történik, kialakításuk kifejezetten alkalmas erre, elérhetőek az Auchan webshopjában, a kifli.hu-n és saját webshopunkon, ápr. 11.-től a www.piszkeshop.hu-n . Offline az ország legtöbb csomagolásmentes boltjában -köztük a TEBE üzleteiben- megtalálható a termékkör.

Környezetvédelmi szempontból, mik a legfontosabb kritériumok a gyártásotoknál?

 

Igyekszünk a gyártási folyamatból minden olyan anyagot kihagyni, ami nem feltétlenül szükséges a termék használati értékének kialakításához, mint például a színező és illatanyagok. A gyártási hulladék mennyiségét igyekszünk a minimális szintre szorítani, és a keletkező papír hulladékot szelektíven gyűjtjük, és hulladék kezelő cégnek értékesítjük.

 

Ha röviden összefoglalhatnád a vállalat küldetését…

  • Hiszünk abban, hogy meg lehet formálni a higiéniai piacot a környezetbarát szemlélet irányába.
  • Hiszünk abban, hogy odafigyeléssel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat.
  • Hiszünk abban, hogy lehetnek zöldebbek az otthonaink.
  • Hiszünk a patrióta gondolkodás teremtő erejében.

Együtt a zöldebb jövőért!

 

A rovat célja, hogy minél több olyan lehetőséget mutasson meg, amivel egy kicsit is, de változtatni tudunk a szokásainkon, a szemléletünkön, az életvitelünkön…mert a fenntartható, élhető jövőt csak így érhetjük el, légy részese Te is a változásnak!

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló cikkek

Várunk hétvégén!

Csoport érkezés miatt, Ökocentrumunk a szombati nap folyamán zárva tart. Vasárnap és hétfőn is 10.00 – 16.00 óra között várunk Titeket sok szeretettel! Megértéseteket köszönjük! Dunamente Ökocentrum csapata

Tovább olvasom »

Tapasztald meg a természetet egy új szemszögből!

Itt a tavasz, ugye tudjátok ez mit jelent? Nálunk már most indul a fesztiválszezon! Március 25-én szombaton újra megnyitja kapuit Ökocentrumunk. Vasárnap igazán különleges programmal készülünk, hiszen az Országos Erdőfürdő Fesztivál utolsó állomása Lábatlan, ahol a fő téma a természet

Tovább olvasom »

A hét főszereplője: az eurázsiai hód

Vízgazdálkodási szuperhős, ökoszisztéma-mérnök és a klímaváltozás elleni küzdelem résztvevője egy személyben. Következő cikkünk főszereplője nem egy sokdiplomás szakember, hanem az eurázsiai hód. Hogy jobban megismerkedhessünk vele, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, Krajcsovszky Bence segít nekünk. Először is mondj pár

Tovább olvasom »