Várunk ősszel!

A nyár végével a Dunamente Ökocentrum is őszi színekben pompázik. Az évszak változásával, a már meglévő, megszokott programjainkat kissé új köntösbe öltöztettük. Többek között az Öko élményóra szolgáltatásnál az őszre egy megújult tartalmi kínálattal jelentkezünk, amely teljes egészében illeszkedik az 1-8. évfolyamosok természetismereti tananyagához, valamint az óvodai nevelési programmal is összhangban áll. 

A térség klímaközpontjaként, még nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a gyerekek környezeti nevelésére, klímatudatos szemléletformálására.

Az állandó tematikáink mellett, kifejezetten az őszi időszakra szóló témakínálatból is válogathattok. 

Állandó tematikáink:

A szelektív hulladékgyűjtés

A víz drága kincs, avagy a víz körforgása

Válogass őszi tematikáink közül:

Ismerkedj a térképpel!

Energiafajták, energiafelhasználás

Folyók jellegzetességei, fókuszban a Duna

A kőzetburok vizsgálata

Éghajlatmódosító tényezők – Az EMBER, mint éghajlatmódosító tényező!

Mindemellett, egyedi témaegyeztetést is kínálunk, így a pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak előzetesen, a foglalás során lehetősége van kollégánkkal egyeztetni az érkező csoport, éppen, aktuálisan tanult oktatási anyagát. 

Ezáltal munkatársaink személyre szabottan tudnak felkészülni a csoport érkezésére, beépítve az előre egyeztetett témajavaslatokat a foglalkozások alkalmával.   

A programok alakítása szabadon választott, Ökocentrumunk kínálatával igyekszünk megfelelni a felmerülő igényeknek, ezért a rövid 60 perces tematikus órától, kiállítás látogatástól, az egész napos foglalkozásig, mindenki megtalálhatja a számára optimális szolgáltatást. 

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló cikkek

Hasznosítsd újra!

Hogyan képes egy 4 tagú család (plusz egy kutya) 1 év alatt csupán annyi szemetet termelni, ami elfér egy kis salsa szószos üvegben? A zero waste életmód 5+1 alapelvét (5+1 R) követve. Ezek közül már bemutattunk Nektek hármat, most viszont

Tovább olvasom »

Használd újra!

Folytatjuk a zero waste életmód alapelveinek 5+1R pontját, 5+1 részben bemutató sorozatunkat. Következzék hát a 3. R! 3. Reuse! (Használd újra!) Az első alapelv a refuse (utasítsd vissza!) és a második, a reduce (csökkentsd!) után a harmadik lépcsőfokra léptünk. Könnyen összetéveszthető az

Tovább olvasom »

Köszönjük a közös kalandokat!

Tripla debütálás Évindító GreenTeam táborunkban! Köszönjük a közös kalandokat! Az első debütálásunk maga a tábor, ugyanis ez volt az első téli táborunk. Az időjárás alapján tavaszi tábor is lehetett volna, de mi így is nagyon élveztük. Hóangyal és hóember nem

Tovább olvasom »