Várunk ősszel!

A nyár végével a Dunamente Ökocentrum is őszi színekben pompázik. Az évszak változásával, a már meglévő, megszokott programjainkat kissé új köntösbe öltöztettük. Többek között az Öko élményóra szolgáltatásnál az őszre egy megújult tartalmi kínálattal jelentkezünk, amely teljes egészében illeszkedik az 1-8. évfolyamosok természetismereti tananyagához, valamint az óvodai nevelési programmal is összhangban áll. 

A térség klímaközpontjaként, még nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a gyerekek környezeti nevelésére, klímatudatos szemléletformálására.

Az állandó tematikáink mellett, kifejezetten az őszi időszakra szóló témakínálatból is válogathattok. 

Állandó tematikáink:

A szelektív hulladékgyűjtés

A víz drága kincs, avagy a víz körforgása

Válogass őszi tematikáink közül:

Ismerkedj a térképpel!

Energiafajták, energiafelhasználás

Folyók jellegzetességei, fókuszban a Duna

A kőzetburok vizsgálata

Éghajlatmódosító tényezők – Az EMBER, mint éghajlatmódosító tényező!

Mindemellett, egyedi témaegyeztetést is kínálunk, így a pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak előzetesen, a foglalás során lehetősége van kollégánkkal egyeztetni az érkező csoport, éppen, aktuálisan tanult oktatási anyagát. 

Ezáltal munkatársaink személyre szabottan tudnak felkészülni a csoport érkezésére, beépítve az előre egyeztetett témajavaslatokat a foglalkozások alkalmával.   

A programok alakítása szabadon választott, Ökocentrumunk kínálatával igyekszünk megfelelni a felmerülő igényeknek, ezért a rövid 60 perces tematikus órától, kiállítás látogatástól, az egész napos foglalkozásig, mindenki megtalálhatja a számára optimális szolgáltatást. 

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló cikkek

Szülinapi zsúr Gerecse Gerivel

Új élményprogramot kínálunk, születésnapi zsúr, környezetbarát köntösben. Lepd meg gyermekedet és barátait egy szülinapi bulival a Dunamente Ökocentrumban! 3 óra játék és kaland az Ökocentrumban szülinapra hangolva. Lesznek vicces feladatok, mókás rajzolások, óriás kirakó, kincskereső “túra”, torta, nasi, üccsi és

Tovább olvasom »

Táboroztunk!

Nagyszerű hetet tudhatunk magunk mögött a GreenTeam táborban. Volt vízi kísérlet, állati jó bemutató, vidám szülinap, evezés, magyar termékek, tűzoltóskodás és megannyi szabadban töltött idő. Köszönjük, hogy velünk voltatok! Várjuk szeretettel a jövő heti táborozóinkat! Köszönet a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthonnak, a

Tovább olvasom »

Várunk hétvégén!

Csoport érkezés miatt, Ökocentrumunk a szombati nap folyamán zárva tart. Vasárnap és hétfőn is 10.00 – 16.00 óra között várunk Titeket sok szeretettel! Megértéseteket köszönjük! Dunamente Ökocentrum csapata

Tovább olvasom »