Várunk ősszel!

A nyár végével a Dunamente Ökocentrum is őszi színekben pompázik. Az évszak változásával, a már meglévő, megszokott programjainkat kissé új köntösbe öltöztettük. Többek között az Öko élményóra szolgáltatásnál az őszre egy megújult tartalmi kínálattal jelentkezünk, amely teljes egészében illeszkedik az 1-8. évfolyamosok természetismereti tananyagához, valamint az óvodai nevelési programmal is összhangban áll. 

A térség klímaközpontjaként, még nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a gyerekek környezeti nevelésére, klímatudatos szemléletformálására.

Az állandó tematikáink mellett, kifejezetten az őszi időszakra szóló témakínálatból is válogathattok. 

Állandó tematikáink:

A szelektív hulladékgyűjtés

A víz drága kincs, avagy a víz körforgása

Válogass őszi tematikáink közül:

Ismerkedj a térképpel!

Energiafajták, energiafelhasználás

Folyók jellegzetességei, fókuszban a Duna

A kőzetburok vizsgálata

Éghajlatmódosító tényezők – Az EMBER, mint éghajlatmódosító tényező!

Mindemellett, egyedi témaegyeztetést is kínálunk, így a pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak előzetesen, a foglalás során lehetősége van kollégánkkal egyeztetni az érkező csoport, éppen, aktuálisan tanult oktatási anyagát. 

Ezáltal munkatársaink személyre szabottan tudnak felkészülni a csoport érkezésére, beépítve az előre egyeztetett témajavaslatokat a foglalkozások alkalmával.   

A programok alakítása szabadon választott, Ökocentrumunk kínálatával igyekszünk megfelelni a felmerülő igényeknek, ezért a rövid 60 perces tematikus órától, kiállítás látogatástól, az egész napos foglalkozásig, mindenki megtalálhatja a számára optimális szolgáltatást. 

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló cikkek

Potyó Imre – A természetfotózás kulisszatitkai

Potyó Imre környezetkutató, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, számos hazai és nemzetközi díjat nyert természetfotós. Magyarországon 2018-ban és 2020-ban is megkapta Az Év Természetfotósa címet, 2022-ben pedig A magyar természetfotó nagydíjasa lett. A világ legrangosabb pályázatán, a Wildlife Photographer

Tovább olvasom »

Nyárzáró piknik

Szeptemberben egy igazi nyárzáró piknikre invitálunk Titeket, őszi ízeket varázsolunk a kosárba.Vegyétek át kosaratok, amely a legfinomabb térségi ízekkel van feltöltve, és heveredjetek le az angolpark jellegű kertünkben egy kellemes piknikre. A piknik végén látogassátok meg Ökocentrumunkat, a Zöld Jövő Kiállítás

Tovább olvasom »

Iskolai csoportok, figyelem! 

Idén ősszel elindul Számotokra az elmúlt időszak legjobban várt új szolgáltatása, a Megyünk Hozzátok! programunk. Sokszor tettétek fel a kérdést, hogy mikor lesz lehetőség a saját iskolátokban, osztályotokban, csoportotokban találkozni velünk, és „hazai” környezetben átélni az Öko élményóra egyedi hangulatát. Örömmel

Tovább olvasom »