Várunk ősszel!

A nyár végével a Dunamente Ökocentrum is őszi színekben pompázik. Az évszak változásával, a már meglévő, megszokott programjainkat kissé új köntösbe öltöztettük. Többek között az Öko élményóra szolgáltatásnál az őszre egy megújult tartalmi kínálattal jelentkezünk, amely teljes egészében illeszkedik az 1-8. évfolyamosok természetismereti tananyagához, valamint az óvodai nevelési programmal is összhangban áll. 

A térség klímaközpontjaként, még nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a gyerekek környezeti nevelésére, klímatudatos szemléletformálására.

Az állandó tematikáink mellett, kifejezetten az őszi időszakra szóló témakínálatból is válogathattok. 

Állandó tematikáink:

A szelektív hulladékgyűjtés

A víz drága kincs, avagy a víz körforgása

Válogass őszi tematikáink közül:

Ismerkedj a térképpel!

Energiafajták, energiafelhasználás

Folyók jellegzetességei, fókuszban a Duna

A kőzetburok vizsgálata

Éghajlatmódosító tényezők – Az EMBER, mint éghajlatmódosító tényező!

Mindemellett, egyedi témaegyeztetést is kínálunk, így a pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak előzetesen, a foglalás során lehetősége van kollégánkkal egyeztetni az érkező csoport, éppen, aktuálisan tanult oktatási anyagát. 

Ezáltal munkatársaink személyre szabottan tudnak felkészülni a csoport érkezésére, beépítve az előre egyeztetett témajavaslatokat a foglalkozások alkalmával.   

A programok alakítása szabadon választott, Ökocentrumunk kínálatával igyekszünk megfelelni a felmerülő igényeknek, ezért a rövid 60 perces tematikus órától, kiállítás látogatástól, az egész napos foglalkozásig, mindenki megtalálhatja a számára optimális szolgáltatást. 

Hasonló cikkek

Visszavárunk!

A tél beköszöntével Ökocentrumunk is rövid időre – december 22. és január 12. – között bezárja kapuit. Január 13-tól visszavárunk Titeket.

Tovább olvasom »

Adventi Geri kereső program

Hétvégén ünnepi hangulatba borul az Ökocentrum és izgalmas programmal készülünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tarts velünk december 9-én szombaton a Gerenday Kertben, ahol az elrejtőzött téli figurák már várnak Rád! A Keress meg…! játékunk után pedig együtt készítünk adventi díszeket.

Tovább olvasom »